CetHír-adó

Ha szeretnél értesítést kapni a delfinek és a bálnák inspiráló üzeneteiről és a róluk megjelenő legfrissebb írásokról, itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre.
Név:
E-mail:

Könyvajánló

A Béke őrzői

Otthon-Templom Esszenciák
Otthon-Templom Esszenciák
Húsz esszencia a Krisztus-tudatosság húsz sugarának frekvenciájával. Békét sugároznak a környezetük légterébe, és segítenek megszabadulni az emelkedettség útjában álló frusztráló érzelmektől.

Itt a Cet Nemzet beszél

Kathryn Jensen rovata
Kathryn Jensen
A bálnák és a delfinek Téged is hívnak, hogy vegyél részt önmagad és a Föld meggyógyításában. Szívhez szóló üzeneteikben arra tanítanak, hogy hogyan aktiváljuk magunkban a gyógyító frekvenciákat, és miként működhetünk együtt velük a bolygószintű tudatosság felemelésében.

Partner oldalak

Blue Dolphin Központ
www.bluedolphin.hu

Kvantumlovaglás
www.kvantumlovaglas.hu

Magyar Kryon Honlap
www.kryon.hu

A tengeri élővilág fotói
www.SeaPics.com

A delfin-gabonakör szimbólum

2010.08.25.
delfin-gabonakör szimbólum
Van-e köze e különös jelképnek az amerikai haditengerészet cetgyilkos szonárfegyveréhez? Uram bocsá’, az ufókkal szembeni titkolt cselszövéseihez? Vajon mit jelenthet az ábra, és hogyan szolgálhatja a tudatosságbeli továbblépésünket? Cikkünkben több oldalról járjuk körbe a delfin-gabonakör lehetséges üzeneteit, s a történetből a teremtő erők fény-árnyék játéka is szemléletesen kirajzolódik.

2002 augusztusában egy különös alakzattal gazdagodott a dél-angliai gabonaföldek jelképtára. Wiltshire megyében, egy Alton Barnes nevű község melletti búzatáblában megjelent egy stilizált delfinpár – két egymást metsző kör által megformázva –, amint körülölelnek egy a városközpont piktogramjára emlékeztető jelet. Felfedezése nagy izgalmat keltett a téma kutatóiban, s az ábra sokak számára a cetfélék, a Föld és az emberiség közös sorsának egyik szimbóluma lett.

A gabonakörök eredete mindmáig vita tárgyát képezi. Egyes elemzők – elismerve, sőt olykor bizonyítva, hogy vannak a búzamezőkön emberkéz által létrehozott formációk – nem zárják ki annak lehetőségét, hogy e jelenség valamilyen földöntúli intelligenciától származik. Szembesülve a keletkezésüket övező számos megválaszolatlan kérdéssel, hajlanak a feltételezésre, hogy a geometriai ábrákban megfejtésre váró üzenet van.

Delfin-gabonakör, East Field 2002   Delfin-gabonakör, East Field 2002
2002. aug. 12., East Field (Alton Barnes mellett), Wiltshire (fotó: Lucy Pringle)

Fegyverkezés a tengeren

Akárhogy is, a delfin-gabonakör megjelenése kapcsán egy furcsa egybeesésnek lehetünk tanúi. 2002 júliusában az Egyesült Államok Haditengerészete engedélyt kapott egy kormány által felügyelt hatóságtól, hogy kipróbálja az alacsony frekvenciás aktív szonárt (LFAS), és gyakorlatozzon vele a világ óceánjainak mintegy háromnegyedében. A haditechnikai vívmány veszélyeire egy amerikai környezetvédelmi szervezet, az NRDC (Természeti Erőforrások Védelmi Tanácsa) hívta fel a világ figyelmét. Az új szonár rendszer hadászati jelentősége abban áll, hogy óriási hangerejű, alacsony frekvenciájú hullámok kibocsátásával hatalmas távolságból képes a tengeralattjárók észlelésére. Csakhogy a szonár nem kíméli az útjába kerülő élőlényeket, így a tengeri emlősöket sem. A hangok világában élő delfineket és bálnákat a szuperradar minden létfunkciójukban akadályozza, rosszabb esetben pedig belső vérzés általi halálukat okozza. A haditengerészet elismerte, hogy már a kisebb intenzitású közép-frekvenciás szonár használata is felelőssé tehető egyes bálna csapatok partravetődéséért és pusztulásáért. Az LFAS ugyanakkor egymilliárdszor erősebb hanghatást gerjeszt, mint a cetek számára zavaróként ismert határérték. Az NRDC szerint a haditengerészet titokban már évekkel korábban próbálgatta az LFAS-t, de a kormány jóváhagyását bíró széles körű bevetése teljes bálna- és delfinpopulációkat sodorna a kihalás szélére.
 
A delfin-gabonakör a természetvédelmi törvényekre fittyet hányó engedély kiadása után egy hónappal tűnt fel. Csoda-e, hogy a bolygó jövőjéért aggódók összefüggést vélnek felfedezni a két esemény között? A gabonakör egyik olvasata tehát a figyelmeztetés: ha a delfineket és bálnákat, mint az ökológiai egyensúly emblematikus lényeit elpusztítjuk, azzal saját sorsunknak is vészjósló irányt szabunk. Szerencsére az NRDC felvette a kesztyűt, beperelte a kormányt az illegális engedélyért, és jogi úton kikényszerítette az új szonár rendszer alkalmazásának korlátozását.

Földöntúli "ellenség"

Joan Ocean – a cetfélékkel való telepatikus kapcsolatteremtés tengerentúli tanítója – ennél tovább merészkedik, és már-már science fiction-be illő magyarázattal szolgál a történtekre: „A delfinekkel és bálnákkal folyó kommunikációm során megtudtam, hogy e szonár fegyvert azért vetik be világszerte, hogy megakadályozzák a szomszédos bolygókról jövő testvéreinket a Föld óceánjaiban való közlekedésben. Ez néhányaknak furcsán hangozhat, de tudomást szereztem arról, hogy őket tekintik az ’ellenségnek’. Számos katonai alkalmazottat ismerek, akik vizuálisan és radar rendszerek révén szemtanúi voltak az ultra-fejlett űrhajók óceánba történő be- és kilépésének. Bizonyos nagyobb agyú bálnák, mint a hosszúszárnyúak vagy az ámbráscetek kapcsolatban vannak e másvilágiakkal, akik gyakran látogatják az óceánjainkat. […] A delfineket, a bálnákat és a földet veszélyeztetik ezek a természetellenes és kontrollálatlan szonár hullámok, melyeknek a földönkívüli barátaink a célpontjai.” Joan Ocean értelmezésében a delfin-gabonakör – a földönkívüli arc/kódolt lemez gabonakörrel egyetemben – azt üzeni, hogy háromdimenziós világunk összeér a cetek és más galaktikus nemzetek magasabb dimenziós világaival, és csak rajtunk múlik, hogy tudatosságunkat kiterjesztve, félelmeinken felülemelkedve ajtót nyitunk-e a békés kapcsolódásnak. (Joan Ocean levelének teljes szövege az LFAS-ről magyarul itt olvasható.)

delfin-gabonakör szimbólum
A delfin-gabonakör szimbólum

Bolygónk jelenkori rezgésszintváltásának hívei egyhangúan úgy vélik, hogy a delfin-gabonakör közepső eleme maga a Föld, a koncentrikus körök pedig az azt övező és átható Krisztus-hálót ábrázolják. A Krisztus-háló létéről és szerepéről az ezoterikus és fénymunkás irodalom számos műve beszél, nagyon leegyszerűsítve ez az a tudatmező, amelyen keresztül a földlakó ember számára a Krisztus-tudatosság megközelíthető. Kathryn Jensen szerint – aki a delfinek gyógyító módszereit úttörő módon adaptálta az emberi rezgésszint emelésére – a földi cetek legfőbb feladata az, hogy fenntartsák ezt a hálót, és biztosítsák a bolygóval és az emberekkel való összeköttetését.

Tudattágítás szimbólumokkal

Egy intuitív képességekkel megáldott, Amerika-szerte elismert terapeuta és szerző, Paula Peterson úgy látja, hogy a gabonaköröket nem feltétlenül a racionális értelemmel kell szemlélni. „Szilárdan hiszem, ahogyan sokan mások, hogy a gabonakörök szimbolikus ábrázolások, amelyek csak a tudatalatti elménkre képesek hatni. Ezeknek a szimbólumoknak hatalmukban áll, hogy beavassanak és megváltoztassák az érzékelést. Ez nem valami olyasmi, ami azonnal megtörténik. Mégis, a tudatosság fokozatos ébredését idézi elő. Bárki, aki szakrális geometriával dolgozik, elmondhatója, hogy bizonyos minták rezgéshordozó „aláírásai” az ideáknak – gondolatnak, érzelemnek és tudatosságnak. Amíg a szavak nyelve gyakran ügyetlen és eredménytelen számos, főleg absztrakt, spirituális és mélyreható idea közvetítésében, bizonyos szimbólumok szó szerint a maguk teljességében testesítik meg a fogalmakat. Ez úgy képzelhető el, mintha például egy szövegkönyvben lévő minden tudás letöltődne a tudatodba anélkül, hogy az anyagot szóról szóra el kellene olvasnod. Egyetlen szimbólumnak megvan az ereje, hogy ezt megtegye.” Paula Peterson azt mondja, hogy a gabonaköröknek már pusztán a megfigyelése is változást indíthat el az ember tudatosságában. A szimbólumok hosszas nézegetése után furcsamód azt tapasztalhatjuk, hogy érdeklődésünk egy új irányba fordul, olyan dolgokon kezdünk el gondolkodni, amiken azelőtt sosem, vagy egyszerűen kitágul a látásmódunk.
 
A fentiek fényében kiváltképp nem mindegy, hogy milyen ábrákat figyelgetünk. Rod Bearcloud szerint ugyanis az igaz-hamis kettőssége a gabonakörök világában is tetten érhető. Az indián származású látnok festőt a rejtélyes geometriai minták Angliába vonzották, és rövidesen a jelenséget tanulmányozók közösségének egyik véleményformáló alakja lett. Meggyőződéssel vallja, hogy a gabonakörök eredendően a csillagnemzetek küldeményei, és az a rendeltetésük, hogy a tudati fejlődést segítő kódokat nyissanak meg az emberben. Honlapján közzétett írásában ugyanakkor aggodalmát fejezi ki a növekvő számú, embercsinálta gabonakör miatt, melyek közül egyet – nem is akármilyet – ő maga leplezett le.

Mutatós, de hamis

2004-ben egy júliusi éjszakáján sugallatra ébredt, amely terepszemlére sarkallta őt a West Stowell környéki vidéken. Hajnali négy óra után, úgy harminc méterre a később világgá kürtölt új, delfines gabonakörtől emberekre lett figyelmes, akik a jól végzett munka elégedettségével hagyták el a helyszínt.

Delfin-gabonakör, Golden Ball Hill 2004   Delfin-gabonakör, Golden Ball Hill 2004
2004. júl. 26., Golden Ball Hill (West Stowell mellett), Wiltshire (fotó: Lucy Pringle)

Bearcloud elfogadja, hogy a gabonakörök is részei a fény-árnyék játéknak. De emlékeztet rá, hogy fontos felismernünk az árnyékos oldalt, és ha emelkedni akarunk, nem érdemes sokat időzni a hálójában. „Sokan fognak elsétálni az ábrák mellett, azt gondolván, hogy mind az ember műve, és élik tovább a világukat, amit mindig is éltek. De vannak sokan, akik ráébrednek, hogy itt jóval több történik, és különböző mértékben használni fogják a Földünkre kapott ajándékok ezen esszenciáit. Néhányan megtapasztalják majd a varázslatos utazást, amely a létükből kibontakozik. […] Az emberen magán múlik, hogy a választott utat hogyan járja be, és mit hoz ki belőle. Nincsenek helyes, vagy helytelen utak, csak különbözőek. Kívánom, hogy a te utazásod jó legyen, és hogy a Csillagábrák a Föld és az Univerzum egy magasabb létsíkjára segítsenek.”