CetHír-adó

Ha szeretnél értesítést kapni a delfinek és a bálnák inspiráló üzeneteiről és a róluk megjelenő legfrissebb írásokról, itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre.
Név:
E-mail:

Könyvajánló

A Béke őrzői

Otthon-Templom Esszenciák
Otthon-Templom Esszenciák
Húsz esszencia a Krisztus-tudatosság húsz sugarának frekvenciájával. Békét sugároznak a környezetük légterébe, és segítenek megszabadulni az emelkedettség útjában álló frusztráló érzelmektől.

Itt a Cet Nemzet beszél

Kathryn Jensen rovata
Kathryn Jensen
A bálnák és a delfinek Téged is hívnak, hogy vegyél részt önmagad és a Föld meggyógyításában. Szívhez szóló üzeneteikben arra tanítanak, hogy hogyan aktiváljuk magunkban a gyógyító frekvenciákat, és miként működhetünk együtt velük a bolygószintű tudatosság felemelésében.

Partner oldalak

Blue Dolphin Központ
www.bluedolphin.hu

Kvantumlovaglás
www.kvantumlovaglas.hu

Magyar Kryon Honlap
www.kryon.hu

A tengeri élővilág fotói
www.SeaPics.com

Delfinekkel a Vörös-tengerben (1. rész)

2011.01.21.
A delfinekkel úszás nem elérhetetlen álom, nekünk, magyaroknak sem. Aliana gyógyítóként már kapcsolatban állt a delfinekkel, amikor engedve a belső hívásnak útra kelt, hogy fizikailag is találkozzon velük. Interjúnkban elmeséli, hogy hogyan talált rá az egyiptomi helyszínre, milyen szabályai vannak a vadon élő delfinekkel való úszásnak, s hogy miként is történt az első találkozás.


Csillagszív: Mi vol
t az indíttatásod, hogy Egyiptomba utazz a delfinekhez?
 
Aliana: Már évek óta az volt a nagy álmom, hogy találkozzam a delfinekkel. Akkor azt gondoltam, hogy ez egy akkora álom, hogy nem is tudom, hogy ez valaha meg fog-e valósulni. Aztán az év elején elkezdtem keresgélni intuíció alapján, hogy konkrétan hova lehetne elmenni. Úgy éreztem, hogy ha ezzel szeretnék foglalkozni, ha szeretnék embereket elvinni delfinekkel úszni, akkor muszáj, hogy először kipróbáljam. Így álltam neki helyeket keresni, és először nem találtam. Ahová írtam, onnan nem válaszoltak. Aztán ahogy ültem a számítógép előtt, egyszer csak bejött egy angliai cég oldala, akik Egyiptomba szerveznek delfinúszásokat. Írtam nekik rögtön, és kb. tíz perc múlva visszakaptam a választ, és rögtön el is kezdődött a szervezés. Amikor megtaláltam, már nem volt kérdés, tudtam, hogy ide kell menjek. Nálam ez mindig így szokott működni, ha megtalálok valamit, akkor arról tudom, hogy az az.
 
Cs: Mit lehet tudni a helyszínről, hol van ez pontosan Egyiptomban?
 
A: Mi a Budapest-Kairó, Kairó-Hurghada útvonalon mentünk. Hurghadába jött értünk egy sofőr, és onnan még 3-4 óra az út délnek, a Vörös-tenger mentén, majdnem egészen Marsa Alam-ig. Angolul eco village-nek hívják, mert nem a városban van, hanem egy búvároknak épült kis falu a sivatagban. A vendégek túlnyomó többsége búvár, magyarok is járnak ide évek óta. De kimondottan delfinekkel úszást nem szerveznek.

Aliana és az egyiptomi túravezető
Aliana és a túravezető az ökofaluban
(fotó: www.bluedolphin.hu)

Cs: Milyen kép fogadja az odaérkezőt?
 
A: Nem először voltam Egyiptomban, és amikor odaérünk az ország fölé, én mindig azt hallom, hogy „welcome home”. Nekem ez egy hazaérkezés élmény. Amikor ott vagyok, akkor minden gond elszáll, egyszerűen fantasztikus érzés számomra. Gyönyörű a látvány, ami a Vörös-tengernél fogadja azt embert, a tenger, a naplemente … Pont napfelkeltére értünk oda, már az első élmény lenyűgöző volt.
 
Cs: És a klíma?
 
A: Ott mindig meleg van, de amikor mi mentünk, júniusban, akkor már nagyon meleg volt. A levegő 34-37, a tenger 25-28 fokos. Úgyhogy elég jó idő van.
 
Cs: Mesélj konkrétan arról a helyről, ahol a delfinekkel való találkozás történik!
 
A: Miután vadon élő delfinekről van szó, hajótúra keretében lehet meglátogatni őket. Az egyhetes programban három delfintúra van benne. Egy Dolphin House nevű helyen lehet hajóra szállni, ahonnan egy félórás út visz a delfinekhez. A hajó indulásához legalább hét utas kell, ezért célszerű inkább csoporttal menni. A hajók egy nagy korallzátonyhoz mennek, ahol lehorgonyoznak. A helyet én úgy hívom, hogy delfin rezervátum, mert nagyon szigorú szabályai vannak. A területek bójával vannak kijelölve, a fehér bójákig motorcsónakkal lehet bemenni, és itt kirakják az embert. A fehér bója és a piros bója közti sávban lehet snorkelezni a delfinekkel, a piros bóján túlra pedig egyáltalán nem szabad úszni, mert közel 1000 eurós büntetést szabnak ki az emberre. Ez azért van, hogy védjék a delfineket. A piros és a fehér bóják közti területre már a csónak sem jöhet be, ott csak úszni lehet. Mentőmellényt mindenkinek kötelező felvennie, és azért is büntetés jár, ha valakin nincsen.  És a helyet csak 10.00 és 14.00 óra között lehet látogatni, nehogy az emberek egész nap zavarják a delfineket.

Zodiac-kal a delfinek felé
Útban a zodiac-kal a delfinekhez
(fotó:
www.bluedolphin.hu)

Cs: Milyen delfinek lakják a Vörös-tengert?
 
A: Ezen a vidéken kisebb fajta delfinek élnek, nem palackorrúak. Magyarul trópusi delfinnek hívják őket.
 
Cs: És hogy zajlik maga a találkozás?
 
A: Tehát odamegyünk a nagy hajóval, ameddig lehet, horgonyt vetünk, aztán az egyiptomi guide-ok, akik kísérnek minket, figyelnek. Nézik, hogy vannak-e delfinek. Amikor meglátják, hogy közelítenek – azt lehet látni, hogy ugrálnak –, akkor elkiáltják magukat, hogy „Dolphins! Dolphins! Dolphins!” És akkor mindenki, mint az őrült, szedi a kis cók-mókját, és ugrunk bele a motorcsónakba. Ezt úgy hívják, hogy zodiac, egy motoros gumicsónak. Persze addigra már be vagyunk öltözve, készenlétben. A csónakkal odamegyünk a fehér bójához, ott kiugrunk, és elkezdünk úszni arra, amerre látjuk a delfineket. Ők meg jönnek, alattunk, fölöttünk, mellettünk, mindenhol. Első alkalommal, amikor ott voltam, rögtön egy negyven-ötven fős csoport érkezett, véletlenül…. Mondták is, hogy nagy szerencsénk volt.


találkozás a delfinekkel
A delfinek testközelben
(fotó:
www.bluedolphin.hu)

Tipp: Ha csábít a delfinekkel úszás élménye, Aliana következő útjának részleteiről ide kattintva olvashatsz.


Az interjú második része: Delfinekkel a Vörös-tengerben (2. rész)


Bognár Péter