CetHír-adó

Ha szeretnél értesítést kapni a delfinek és a bálnák inspiráló üzeneteiről és a róluk megjelenő legfrissebb írásokról, itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre.
Név:
E-mail:

Könyvajánló

Patrice van Eersel
Az ötödik álom

A Béke őrzői

Otthon-Templom Esszenciák
Otthon-Templom Esszenciák
Húsz esszencia a Krisztus-tudatosság húsz sugarának frekvenciájával. Békét sugároznak a környezetük légterébe, és segítenek megszabadulni az emelkedettség útjában álló frusztráló érzelmektől.

Itt a Cet Nemzet beszél

Kathryn Jensen rovata
Kathryn Jensen
A bálnák és a delfinek Téged is hívnak, hogy vegyél részt önmagad és a Föld meggyógyításában. Szívhez szóló üzeneteikben arra tanítanak, hogy hogyan aktiváljuk magunkban a gyógyító frekvenciákat, és miként működhetünk együtt velük a bolygószintű tudatosság felemelésében.

Partner oldalak

Blue Dolphin Központ
www.bluedolphin.hu

Kvantumlovaglás
www.kvantumlovaglas.hu

Magyar Kryon Honlap
www.kryon.hu

A tengeri élővilág fotói
www.SeaPics.com

A kislány és a delfin (szovjet rajzfilm)

2011.02.24.
Egy megindító animációs kisfilm az ember és a delfin barátságáról, örömről és bánatról, fogságról és szabadságról, bizalomról és bizalomvesztésről. Az orosz Ekran stúdió alkotása harminc év távlatából mit sem veszített aktualitásából.
Az orosz komponista, Eduard Artyemjev nevével a Stalker kapcsán találkoztam először, a film zenéjének főtémája annak idején mélyen beleivódott a fülembe. (A Stalker megérne egy külön misét, itt most csak annyit, hogy nyomasztó hangulata ellenére egy igazi meditálós film, festői képi világát, csendekkel telített zenei atmoszféráját és mondandóját tekintve egyaránt, és a témafelvetése igencsak aktuális a mai „univerzumtólrendelős” időkben.)

Szóval Artyemjev zenéi között böngésztem utóbb, mikor is rábukkantam egy 1979-es rajzfilmre, A kislány és a delfin címűre.


A kislány és a delfin

A szovjet animáció hőskorában született kisfilmet pusztán a retro hulláma is idesodorhatta volna, de méginkább azért találom idevágónak, mert tíz percbe belesűríti az ember-delfin kapcsolat számos lényegi vonatkozását. Nevezetesen a delfinnek, mint megmentőnek az archetipikus alakját, áradó életörömüknek az emberre gyakorolt jótékony hatását, a haszonszerzést célzó fogvatartásuk etikai kérdéseit, és legfőképpen a két faj közötti barátság és szeretetteli kötődés lehetőségét.

S bár a kislány a történetben szomorúan búcsúzik, révedő tekintettel sóvárogva hiányzó delfinbarátja után, mi azért ne feledjük, hogy vannak még utak, módok a szívderítő kapcsolódáshoz...


(A rajzfilm megtekintéséhez klikk a lejátszás gombra)
© Ecran, 1979
Rendezte: Rozalia ZelmaBognár Péter