CetHír-adó

Ha szeretnél értesítést kapni a delfinek és a bálnák inspiráló üzeneteiről és a róluk megjelenő legfrissebb írásokról, itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre.
Név:
E-mail:

Könyvajánló

A Béke őrzői

Otthon-Templom Esszenciák
Otthon-Templom Esszenciák
Húsz esszencia a Krisztus-tudatosság húsz sugarának frekvenciájával. Békét sugároznak a környezetük légterébe, és segítenek megszabadulni az emelkedettség útjában álló frusztráló érzelmektől.

Itt a Cet Nemzet beszél

Kathryn Jensen rovata
Kathryn Jensen
A bálnák és a delfinek Téged is hívnak, hogy vegyél részt önmagad és a Föld meggyógyításában. Szívhez szóló üzeneteikben arra tanítanak, hogy hogyan aktiváljuk magunkban a gyógyító frekvenciákat, és miként működhetünk együtt velük a bolygószintű tudatosság felemelésében.

Partner oldalak

Blue Dolphin Központ
www.bluedolphin.hu

Kvantumlovaglás
www.kvantumlovaglas.hu

Magyar Kryon Honlap
www.kryon.hu

A tengeri élővilág fotói
www.SeaPics.com

Az Arany Delfin Legendája

2011.09.06.
arany delfinAz Arany Delfin Legenda egy mitikus történet, amelynek egyaránt része a múltunk, a jelenünk és a jövőnk. Nyomtatásban – eredeti formájában – sosem jelent meg, mégis sokak életére volt sorsformáló hatással. Több mint három évtizede keresi az útját a fogékony szívekhez, ám üzenete időszerűbb, mint valaha. Azt beszélik, hogy akit megérint az Arany Delfin és befogadja a szellemét, az maga is részévé válik a Legendának.

„Körülbelül egy órája ültem a magamféle tantrikus meditációban, amikor a kékségből – …bennggg!!... vagy inkább …pinnggg!!… – betöltött egy zúgó-éneklő-csengő-fütyülő delfin/bálna hang, mely áthatolt az egész lényemen, a szobán, a világon. Úgy tűnt, mintha az egész univerzum ebből a leírhatatlan vibrációból állna. Nem tudtam mozdulni sem. A hang robajlása folytatódott, és úgy éreztem (inkább, mint hallottam), hogy valami jelentés jön át rajta. Ezidőtájt már tíz éve meditáltam, de soha nem tapasztaltam ehhez foghatót. Kővé dermedtem. Majd először életemben megtapasztaltam az automatikus írást (amit egyébként egészen addig kétségesnek tartottam!). […]

Félig hódolattal, félig rémülettel néztem, ahogy a kezem felkapott egy közeli ceruzát, és roham tempóban írni kezdett. Az írás hajnalig nem állt meg, és minden éjszaka folytatódott közel két hétig, kiöntve magából egy hihetetlen fantasy történetet egy küszöbön álló csapásról és az emberi tudatosság egyidejű átalakulásáról, a szerepről, melyet a cetfélék játszanak ezekben az eseményekben és az én különleges munkámról, miszerint hírvivőjük leszek. Azt kaptam feladatul, hogy egyszerűen mondjam el a történetet, és kezdjem el ’összegyűjteni’ azokat at embereket, akiknek hasonló tapasztalataik voltak, vagy pozitív módon válaszolnak a cetfélék üzenetére. […]

Hangsúlyozták, hogy ne próbáljam ’eladni’ az ötletet senkinek, csak hagyjam, hogy az emberek megtalálják a saját útjukat a cet-tudatosságnak ebbe az új valóságába, vagy ahogy bennszülött testvérem, Burnam Burnam hívja, a delfin-álomba.”  Így számol be Peter Shenstone arról a transzcendens élményéről, amely 1976 őszén, Ausztráliában az Arany Delfin Legenda megszületéséhez vezetett.
   
 
Peter Shenstone, a Legenda szerzője

A Legenda útra kel

Peter Shenstone élete ezután gyökeres fordulatot vett: családjával a hegyekbe költözött, és életének következő 12 évét a Legendának szentelte. Hét évet szánt arra, hogy a delfin-szellemiség által ihletett mesét kidolgozza és papírra vesse. Művészi igényességgel terveket készített, illusztrációkat rajzolt, és a Legendát végül saját készítésű, kódex-szerű könyvekbe foglalta. A könyvek rendeltetése az volt, hogy a Legendát annak elbeszélésekor szemléltesse. Peter ugyanis további öt éven át járta az országot-világot, hogy delfin-mítoszát megossza az érdeklődőkkel.

Az amerikai Scott Taylor, akinek szerencséje volt személyesen is megcsodálni Peter legendás könyveit, így emlékszik vissza: „Ezek a könyvek önmagukban is figyelemre méltó művek voltak. Elragadó stílusban, fényes betűkkel, izgalmas kalligráfiával lettek megrajzolva, olyanok voltak, mint a kétdimenziós hologramok, amelyeken szinte keresztül lát a néző, és látja a felszínre jövő gondolatokat még mielőtt azok megérkeznének. Kivágott bekezdések, beillesztett grafikák, szuperhősök, mítoszok, ábrák, részletezett történetek, és rövid emlékeztetők a mesélőnek… egy inspiráló összeállítás misztériumokból és mágiából, mindez egy dobozban.”


arany delfin legendája
Az Arany Delfin Legendája
(fotó: www.dolphintale.com)

Arany Delfin, a vezérlő szellem

A Scott Taylor által készített néhány fotót leszámítva az eredeti könyveket ma sem ismerjük. Peter Shestone útmutatása úgy szólt, hogy a Legendát élőszóban kell átadni, és a „sztori” kiadása helyett inkább a személyes prezentációhoz készüljenek anyagok. Peter szerint nem is a történet maga, hanem a Legenda esszenciája a fontos, amely ha megfogan bennünk, életre kel, és ha megtesszük a szükséges kapcsolódásokat, akkor teljesebbé teszi az életünket. A hírvivők azt is mondják, hogy a Legendának egyéni kibontakozási útvonala van minden ember lelkében. Mindenkit odavezet, ahová kell: a helyére.
 
„A bálnákkal és delfinekkel kapcsolatos mai tudományos munkák legjobbjai közül jópárat közvetlenül a legenda inspirált, és sok művész, aktivista, filmkészítő és terapeuta méltatja az Arany Delfint, amiért elvezette őket életük munkájához. Nagyon kevés jelent meg nyomtatásban az Arany Delfin Legendáról. Most van itt az idő, hogy megosszuk a világgal.”
- Scott Taylor író, cetkutató, a Legenda hírvivője

A Legendára többen úgy tekintenek, mint egy kulcsra, amely képes megnyitni egy mélyebb megértés kapuját, és megláttatni egy nagyobb képet, hogy mi is zajlik ma a világunkban.

„Egy újfajta történelem szemlélet tárult fel előttünk, különösen Peter Shenstone munkája és messzeható látomása, az Arany Delfin Legendája révén. … Peterrel való találkozásom után először éreztem, hogy része vagyok egy kibontakozóban lévő nagyobb történetnek, egy történetnek, amely olyan ősi, mint akármelyik civilizáció, ugyanakkor vibrálóan élő a ma világában.”
- Kim Kindersley filmrendező, producer

Van, akinek a delfin-mítosz a Föld megóvásának szükségességét világította meg, hogy felébredjünk, mielőtt végképp tönkretennénk élőhelyünk és környezetünket egészségét...

„Számomra az Arany Delfin legendájának a jelentősége abban áll, hogy megismétel egy életbevágó ökológiai felhívást a bolygónkért – az emberi szellem újjászületésének szükségességét, újraébresztve azt a velünk született megértést, hogy hogyan éljünk harmóniában a bolygó élővilágával.” 
- Ryan DeMares, a fajok közötti kommunikáció doktora

… és van, aki a Legenda víziójának valóra váltásában kapott úttörő feladatot…

„Az Arany Delfin Legenda nem csak a múlt meséit, hanem a jelen történeteit és a jövő vízióját is magában foglalja az ember és a cetfélék partnerségéről. E partnerség végső célja az, hogy együtt megteremtsük a modern változatát a szívközpontú, tiszteletteljes lemúriai életvitelnek.”
- Kathryn Jensen terapeuta, a Cet Nemzet szószólója


Előadás a Legendáról

Ha kíváncsi vagy, hogy az Arany Delfin Téged is képes-e támogatni az utadon, vagy hogy a „helyünkön levés” élményét hogyan lehet másokkal együtt, közösen megtapasztalni, szeretettel várunk a Legenda előadására.


Az előadás időpontja és részletek:

(rövidesen)


Bognár Péter


források:
www.dolphintale.com
www.bluedolphinessences.com
Scott Taylor: Souls in the Sea (Frog, Ltd., 2003)
Ryan DeMares: Dolphins, Myths & Transformation (Dolphin Institute Press, 2003)