CetHír-adó

Ha szeretnél értesítést kapni a delfinek és a bálnák inspiráló üzeneteiről és a róluk megjelenő legfrissebb írásokról, itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre.
Név:
E-mail:

Könyvajánló

A Béke őrzői

Otthon-Templom Esszenciák
Otthon-Templom Esszenciák
Húsz esszencia a Krisztus-tudatosság húsz sugarának frekvenciájával. Békét sugároznak a környezetük légterébe, és segítenek megszabadulni az emelkedettség útjában álló frusztráló érzelmektől.

Itt a Cet Nemzet beszél

Kathryn Jensen rovata
Kathryn Jensen
A bálnák és a delfinek Téged is hívnak, hogy vegyél részt önmagad és a Föld meggyógyításában. Szívhez szóló üzeneteikben arra tanítanak, hogy hogyan aktiváljuk magunkban a gyógyító frekvenciákat, és miként működhetünk együtt velük a bolygószintű tudatosság felemelésében.

Partner oldalak

Blue Dolphin Központ
www.bluedolphin.hu

Kvantumlovaglás
www.kvantumlovaglas.hu

Magyar Kryon Honlap
www.kryon.hu

A tengeri élővilág fotói
www.SeaPics.com

Rádiós mix az Arany Delfinhez

2011.09.14.
Hírt vinni nem csak szavakkal, zenével is lehet, s utóbbi olykor könnyebben célt is ér, mert közvetlenül érinti meg az emberi lelket. Nem véletlen, hogy a Legenda is egy zenészt választott ki elsőként arra, hogy üzenetét széles körben népszerűsítse. A delfinek és a bálnák számos zeneművet ihlettek, közülük válogatva készült alábbi „rádiós” mixünk – az Arany Delfin Legenda szellemében.


 
(Lejátszáshoz klikk a baloldali nagy gombra, letöltéshez a jobboldali kis nyílra)


Anélkül, hogy nagyon „elmagyaráznám” a dolgokat – ezt úgyis megtesszük az előadáson :) – egy-két megjegyzést azért örömmel fűzök az összeállításhoz, háttérinformációt nyújtva a történethez.


„Mint a delfin, ki vezet téged..."

A szellemiség, aki a Legendát sugalmazta, nem adott instrukciókat Peter Shenstone-nak a további hírvivők személyére vonatkozóan. Egy nevet leszámítva: John Denver volt az egyedüli, akinek megkeresésére Peter konkrét megbízatást kapott, mondván, hogy kulcsszerepe lesz a Legenda üzenetének Amerikában való elterjesztésében. John Denver a ’70-es évek népszerű gitáros-énekese volt, környezetvédő és humanitárius aktivista, a tengerek és a világűr nagy rajongója. Zenei mixünkben egyik slágerlistás dala, a Calypso csendül fel, amelyet Jacques Cousteau tiszteletére és támogatására írt. Cousteau-val barátok voltak, a Calypso pedig a kapitány híres hajója volt, amely az óceánok élővilágát kutatva járta a világot. John Denver egy bejátszásban elmeséli a Calypso születésének körülményeit is, miszerint sokáig kínlódott a dal megírásával, s mikor már majdnem feladta, egyszer csak, egy különös ihletésre ott termett az egész a semmiből…
 
Jacques Cousteau & John Denver
Jacques Cousteau és John Denver a Calypso fedélzetén
(fotó: www.tenbrug.nl)
 
Delfin-dal, delfúzió, filmzenék

Az összeállítás egy másik gitárosa-zenésze – keserédes delfin-dalával – az a Jim Nollman, akit az állatokkal közös zenei projektjei tettek ismertté. Több ízben zenélt együtt és készített felvételeket a tengeren a cetfélékkel, és maga is jelen volt a legendás kaliforniai Delfin Tanács ülésén, amelynek napirendjén első helyen Peter Shenstone és az Arany Delfin Legendája szerepelt (lásd: Az ötödik álom c. könyv - A mitikus kapcsolat, 99. old.).
 
Peter Shenstone tervei között szerepelt egy a Legendáról szóló animációs film, amelyhez egy barátja, Darmin J. Cameron készített zenét. A film végül nem készült el, de a zenéjét kiadták, a mixben ebből is hallhatunk egy-egy aláfestő részletet.
 
OSheAnnia - Legend of the Golden Dolphin
Egy el nem készült rajzfilm zenéje
 
A Legenda szülőföldjéről szólal meg az ausztrál Tribal Dolphusion formáció, amely le sem tagadhatná gyökereit: a delfinek hangját és üzenetét a dobok és a didgeridoo föld-ritmusaival elegyítve kísérlik meg a delfin-álom révületébe vinni a hallgatót.
 
Szerepel a „műsorban” néhány olyan részlet is, amelynek szerzői nincsenek közvetlen kapcsolatban a Legendával, de a delfinek és a bálnák inspirálták őket, és magukkal ragadó hanganyagokat alkottak. Például a kanadai természetfilmes, Dan Gibson, aki úttörő munkát végzett a természet hangjainak rögzítésében, Dr. Jeffrey Thompson, az agyhullám áthangolás amerikai kutatója, vagy a new age színtéren tevékenykedő Medwyn Goodall Angliából. Felbukkannak ugyanakkor olyan sztárelőadók is, mint Sting, a Delfinek c. IMAX filmhez átdolgozott slágerével, vagy Lisa Gerrard, a Bálnalovas zenéjével.
 
Ajánlom e kis összeállítást az ember és a cetfélék kapcsolatának és az Arany Delfin szellemének.

Bognár Péter


Előadás:
Az Arany Delfin Legendája
- Út az ezeréves békéhez
(rövidesen)


A zenei mix forrásául szolgáló lemezek: klikk ide a borítókhoz
Tracklista (szerzők, számcímek): In Praise of the Golden Dolphin

Kapcsolódó cikk: Az Arany Delfin Legendája