CetHír-adó

Ha szeretnél értesítést kapni a delfinek és a bálnák inspiráló üzeneteiről és a róluk megjelenő legfrissebb írásokról, itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre.
Név:
E-mail:

Könyvajánló

Adrian P. Kezele
A delfin álma

A Béke őrzői

Otthon-Templom Esszenciák
Otthon-Templom Esszenciák
Húsz esszencia a Krisztus-tudatosság húsz sugarának frekvenciájával. Békét sugároznak a környezetük légterébe, és segítenek megszabadulni az emelkedettség útjában álló frusztráló érzelmektől.

Itt a Cet Nemzet beszél

Kathryn Jensen rovata
Kathryn Jensen
A bálnák és a delfinek Téged is hívnak, hogy vegyél részt önmagad és a Föld meggyógyításában. Szívhez szóló üzeneteikben arra tanítanak, hogy hogyan aktiváljuk magunkban a gyógyító frekvenciákat, és miként működhetünk együtt velük a bolygószintű tudatosság felemelésében.

Partner oldalak

Blue Dolphin Központ
www.bluedolphin.hu

Kvantumlovaglás
www.kvantumlovaglas.hu

Magyar Kryon Honlap
www.kryon.hu

A tengeri élővilág fotói
www.SeaPics.com

Az Arany Delfin jógája

2012.02.21.
A „delfin-jóga” gondolata már egy ideje szöget ütött a fejembe. Milyen is lenne az a jóga, ami a delfinek által példázott két képességet, a jelenlétet és a szívbeliséget trenírozza az emberben? Azt a két képességet, amelyre a leginkább szükségünk van a felemelkedéshez. S láss csodát, az Arany Delfin szelleme megválaszolta a kérdésemet.


„Kvantumlovaglás” közben találtam rá a kiadványra, Az arany delfin ajándéka címűre. Az e-könyv egy kisfiú történetét meséli el, aki rövid tengerparti vakációja alatt összebarátkozik egy arany delfinnel. Csillám, a delfin hamar belopja magát a fiúcska szívébe, és megtanítja őt egy gyakorlatra: hogyan fürössze meg magát az arany fény energiájában. Will, a fiú e gyakorlat révén nem kisebb ajándékot kap a delfintől, minthogy bármikor előhívhatja magából az életteliség és az öröm érzését.

Részlet a könyvből:

„Következő reggel Will a teraszon álldogált, és a vízben szökellő-csobbanó delfint figyelte. Hóna alá csapta kis gumimatracát, majd végigsétált a strandra vezető ösvényen. „Látom, hogy gyakoroltál.” - mondta neki a delfin üdvözlésképpen. „Boldogabbnak tűnsz.”
„Honnan tudsz ennyi mindent?” – kérdezte tőle a fiú. – „És miért tanítasz engem?”
„Régebben nem tudtam, hová is tartozom ebben a világban.” – mondta a delfin. „Zavart, hogy különbözöm mindenki mástól, s nem tudtam, hogyan érezhetném jól magam.”
„És mi történt aztán?” – kérdezte Will.
„Találkoztam egy baráttal.” – felelte a delfin. „Egy bölcs bálnával.
Ő azt mesélte, hogy mindannyian a teremtés részei vagyunk, és mindannyian hozzájárulunk valamivel a világhoz, akár boldogságot, akár szomorúságot adunk.
Azt is elmondta nekem, hogy nem kell olyannak lennem, mint bárki más, hiszen minden egyes élőlény különböző! Mindenki gyönyörű, már azáltal, hogy létezik, hogy ő önmaga, s ennek a nagy világnak a része. Ezután pedig megtanította nekem az energia-gyakorlatokat. Ezek segítettek, hogy emlékezzek, mennyire szeretek önmagam lenni.
„Megtanítanál a többire is?” – kérdezte Will.A mesekönyv szerzője Peggy Phoenix Dubro, akit az emberi energiamezővel foglalkozó EMF Kiegyenlítő Technika tett világszerte ismertté. Az arany delfin ajándékában a Spirális Tisztítás nevű gyakorlatot osztja meg a gyerekekkel, felső korhatár nélkül. A gyakorlatban az arany fény többször is végigvezettetik a testen, ahol útvonalául egyfelől a jógából ismert csakrák, másfelől a szervezet belső elválasztású mirigyei szolgálnak. Peggy már ebben az egyszerű technikában is szinkronizálja az ősi és a modern bölcsességet. A jógával való kapcsolata azonban jóval túlmutat ezen.


Az arany delfin ajándéka
(fotó: www.kvantumlovaglas.hu)

A test dimenziókapuja

Peggy tanításának középpontjában az emberi energiamező általa Hálónak nevezett szerkezete áll, amelyet a ’80-as évek végén egy transzcendens élményekor fedezett fel. A Háló – teljes nevén az Univerzális Kalibrációs Háló – az ember többdimenziós energiarendszere, amely összeköttetést biztosít a fizikai test és az egó, valamint lényünk Forrása, a korlátlan egyetemes tudat között. A Hálónak a hagyományosan ismert hét csakrán kívül további energiaközpontok, energiahuzalok és -hurkok adják a keretét. A kalibráció a Háló újrahangolását jelenti, amely során a gyakorló figyelmével „megragadja” a Háló részeit, rákapcsolódik az energiára, és szándékai szerint felerősíti és kiegyensúlyozza azt.

Hozzáférés a Forrás-energiához

Egy a csakra-rendszer fejlődéséről szóló előadását követően Peggy felkérést kapott a Sivananda Yoga Ashramtól egy olyan tanfolyam kidolgozására, amely beleviszi a Háló kalibrálását a hatha-jógába. Így született meg a Jóga a Hálóért program, amely a klasszikus jógapózokat és légzőgyakorlatokat kombinálja a Háló-fókusszal, és egy jól felépített szándék sorozattal segíti elő a Forrás-energiával való kapcsolódást. A Jóga a Hálóért voltaképpen egy gondosan strukturált mozgásmeditáció, amellyel a gyakorló megtapasztalhatja saját lényének egyre mélyebb dimenzióit.


Jóga a Hálóért
(fotó:
www.emfworldwide.com)

Gyógyulás és teremtés

A Hálóra összpontosító jóga egyik praktikus haszna az, hogy támogat mindennemű gyógyulást. A figyelmes gyakorlás aktiválja a jelenlét gyógyító erejét, amely oldja az érzelmi blokkokat és a beragadt gondolatmintákat. Másfelől a program kiváló eszköz a tudatos teremtés gyakorlásához is. Segít kinyilvánítani a szándékot, hogy mit is akarunk megvalósítani, beindítja a szív-energiát, ami a vonzást „megmágnesezi”, és kaput nyit a teremtő erőhöz, ami az egészet működésbe hozza. A program tehát – a jóga eredendő céljához hűen – az önmegvalósításnak egy mai módja, amely mozgásteret enged a szabad akaratnak.

Jógával a felemelkedésért

A Háló kalibrálásának lényegét Peggy két jelmondata fejezi ki a legvilágosabban. Az első szerint „A szabadság kulcsa az, hogy légy teljesen jelen a testedben.” A másik pedig úgy szól, hogy „Gondolkodj a szíveddel, és érezz az elméddel.” Vagyis összhangot teremt a fej és a szív között, az együttérzés energiájában. A jelenlét és a szívbeliség az a két képességünk, amely a jelenkori rezgésszintváltáshoz a legnagyobb felhajtóerőt adja. A Jóga a Hálóért így egyike azon utaknak, amelyek a jógát a felemelkedés szolgálatába állítják.

    
Peggy Phoenix Dubro és az Univerzális Kalibrációs Háló
(fotó:
www.emfworldwide.com)

A Kegyelem aranya

S hogy hogy jön ide az Arany Delfin? Peggy meglátása szerint az arany szín a Kegyelem megnyilvánulása az 5. dimenzióban. Abban a rezgéstartományban, amelynek kollektíve a várományosai vagyunk. Nem csak a delfin, de a Háló arany színe is ezt a Kegyelmet képviseli. Elfogadni az arany delfin ajándékát annyit tesz, mint elfogadni Kegyelmet. A Kegyelem pedig azáltal fogadtatik be, hogy megtanuljuk igazán, a szívünk mélyéről szeretni önmagunkat.


Bognár Péter


Az arany delfin ajándéka c. e-könyv és a hozzá tartozó hanganyag megrendelhető: www.kvantumlovaglas.hu
További információ a Hálóról és Peggy Phoenix Dubro-ról: www.thesymbolworldwide.com