CetHír-adó

Ha szeretnél értesítést kapni a delfinek és a bálnák inspiráló üzeneteiről és a róluk megjelenő legfrissebb írásokról, itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre.
Név:
E-mail:

Könyvajánló

Richard O' Barry
Delfinmosoly

A Béke őrzői

Otthon-Templom Esszenciák
Otthon-Templom Esszenciák
Húsz esszencia a Krisztus-tudatosság húsz sugarának frekvenciájával. Békét sugároznak a környezetük légterébe, és segítenek megszabadulni az emelkedettség útjában álló frusztráló érzelmektől.

Itt a Cet Nemzet beszél

Kathryn Jensen rovata
Kathryn Jensen
A bálnák és a delfinek Téged is hívnak, hogy vegyél részt önmagad és a Föld meggyógyításában. Szívhez szóló üzeneteikben arra tanítanak, hogy hogyan aktiváljuk magunkban a gyógyító frekvenciákat, és miként működhetünk együtt velük a bolygószintű tudatosság felemelésében.

Partner oldalak

Blue Dolphin Központ
www.bluedolphin.hu

Kvantumlovaglás
www.kvantumlovaglas.hu

Magyar Kryon Honlap
www.kryon.hu

A tengeri élővilág fotói
www.SeaPics.com

Bálnák a jég alatt (2. rész)

2012.03.19.

A ’88-as alaszkai bálnamentés egyik további kuriózuma, hogy a történtek kapcsán maguk a bálnák is megszólaltak. Nem csak sóhajukkal és fáradt zihálással, de közvetítők útján emberi nyelven is hallatták a hangjukat. Azt „nyilatkozták”, hogy az általuk előidézett nemzetközi összefogás fontos lépése volt a földön zajló békefolyamatoknak.Interjú a bálnákkal
(illusztráció: Roy Pendleton)
 
Noha a hírverseny óriási volt a mentőakció napjaiban, odáig azért egyik sajtóorgánum sem merészkedett, hogy interjút készítsen a bálnákkal. Pedig az ötlet csak első hallásra tűnik elrugaszkodottnak. Voltak ugyanis médiumok, akik élve telepatikus adottságaikkal, az eset kapcsán kommunikációba léptek a cetekkel.

Önkéntes szorultság

A Dawn Hayman által kezdeményezett kapcsolatfelvételről magyarul is olvashatunk Az állatok beszéde című könyv egyik fejezetében (Penelope Smith; Édesvíz, 2002). Az amerikai állatkommunikátort a tévében látott híradások indították arra, hogy megkérdezze a bálnákat. S még ha beszámolójában az évszám megjelölés és a mentőműveletek leírása nem is egészen pontos, a bálnák mondandója magáért beszél. Válaszukban a szürke bálnák kihangsúlyozták, hogy szántszándékkal kerültek bajba. Tudatosan választattak ki a feladatra, amely nem csak megpróbáltatást, de megtiszteltetést is jelentett a számukra. A cél pedig nem más volt, mint az emberi szűklátókörűség tágítása és a szembenállás korlátainak lebontása.

"Bonnie meg én csak hónapokkal később ébredtünk rá, mire tanítottak minket a bálnák. Ha két ilyen esküdt ellenség fogott össze a megmentésükre, akkor úgymond végre megtört közöttük a jég. Tanítóink, a bálnák, tudták ezt. Istennek hála, az ember ezúttal nem bizonyult rossz tanítványnak. Mestereinknek nem kell immár meghalniuk ahhoz, hogy megmentsék a lelkünket."
(részlet Penelope Smith: Az állatok beszéde c. könyvéből)


Ellenlábasok összefogása a bálnákért
(forrás: Greenpeace)

Rezgéshullám a szívbe

A másik közvetítő Joan Ocean volt, aki a cetfélékkel való telepatikus kommunikáció talán legismertebb szakértője. A kapcsolatba való beavatását egy szürke bálnától kapta a ’80-as évek elején. Azt meséli, elég volt egy pillantás a bálna szemébe, és a kiáradó szeretethullám egy életre elkötelezte őt:

„Az a többezer óra, amit az óceánban a bálnákkal töltöttem, elmélyítette köztünk a kommunikációt az ő földi életükről: a szerepükről, az intelligenciájukról, a vándorlásaikról, az érzékenységükről, valamint a nagyszabású céljaikról itt a bolygónkon. A bálnák mélyen spirituális, magas intelligenciájú lények. Bölcsességük évezredekkel túlhaladja a miénket. Alig tudunk kapcsolódni a valóságukhoz, mert a Földre és az emberiségre vonatkozó megértésük egy olyan kiterjedt nézőpontból ered, ami túlvisz minket a háromdimenziós földi időn. Ők ismerik a Nagyobb Képet. Ha kételkednél ebben, csak tölts el velük némi időt az óceánban, és érezni fogod harmonikus hangjaikat és szívközpontú közvetítéseiket. Egyenesen a szívedbe, saját magasabb intelligenciádhoz küldik ezeket. Béke telepszik rád a jelenlétükben. A vibráció mesterei ők, és téged is belevonnak ebbe. Mivel mi is vibráló anyagi lények vagyunk, képesek vagyunk befogadni magas frekvenciáikat, s hatásukra megváltoztatni az életünket.”


Áldozatok a szabadságért

A ’88-as alaszkai akcióban a közös erőfeszítés – az eszkimók és a fehérek, a környezetvédők és az iparvállalatok, az oroszok és az amerikaiak egyesített ereje – a három bálna közül kettőt megmenekített. Joan Ocean a történtek kapcsán eképp tolmácsolta a bálnák üzenetét:

«Törődéssel vagyunk irántatok. Egy kis időre hoztuk csak össze a világot, de megérte. Még egy életet is feladtunk érte, de megérte.

Nézzétek csak, hogy ti, az emberi faj, mit tettetek. Nem megöltetek, hanem kiszabadítottatok minket. Összegyűltetek mindannyian az Életért. Nem a technológiáért, hanem az életért. Nem a haszonért, a politikáért vagy a pénzért, csak az életért. Ennyi elég volt. Amit tettetek, az csodálatos volt. Pontosan az volt, amiben reménykedtünk.

A bálnabébi nem bánta, hogy elment. A bálnabébi nem bánta, hogy elrepült. Vissza fog térni. A bébi nem keveset tett. Azt akarta, hogy tudjátok: komolyan gondoljuk.

A bébi része volt az erőfeszítésünknek, hogy előmozdítsuk a békét a világban. Minden esemény visszavonhatatlanul megváltoztat számtalan más eseményt az időben. Ha nem úgy történt volna minden, ahogy történt, akkor más dolgok is máshogy alakultak volna. A világ haladása a béke és az egység felé lelassult volna. (Az eseményt a Glasznoszty és Kelet-Európa felszabadulása követte 1989-90-ben – a közvetítő.)

Tudtuk ezt, és egy tanítást adtunk nektek. De ti is tanítottatok bennünket. Bámulatos volt. Ha össze tudtok jönni egy napra, akkor össze tudtok jönni több napra is. És ha több napon át együtt tudtok lenni, akkor mindig együtt tudtok lenni. Értitek mire célzunk? Meg akartunk mutatni nektek, hogy meg lehet csinálni. És láttátok, hogy meg lehet csinálni. Meg lehet tenni értünk.

Mindannyian össze tudtok fogni a létezőkért – nem a pénzért vagy az ideológiákért, hanem az életért. Az élet tiszta, édes szentségéért. Képesek vagytok egybegyűlni ezért. Lehettek idealisták vagy realisták, meg tudtok változni. Jelenleg is változtok. Folyamatosan változtatva vagytok. Egyfolytában sugározzuk nektek az információt. Hatással vagyunk rátok, ez a mi szabadságunk. De az engedélyetek nélkül mindezt nem tehetnénk meg. Köszönjük a Hívásotokat. Megosztjuk egymással ezt a szabadságot.»Úton a szabadság felé
(fotó: Dave Withrow)

Ha mindez tényleg nem a véletlen műve volt, akkor már csak egy kérdés maradt: honnan jöhetett a Hívás? Vajon ki és hogyan küldte ki a szignált, amelyre válaszul a bálnák akcióba léptek, s ily mesébe illően mozgósították az emberi jóakaratot?


Bognár Péter


Vissza az előző részhez: Bálnák a jég alatt (1. rész): A mentőakció részletei


Források:
Joan Ocean: Whales in Crisis
Penelope Smith: Az állatok beszéde (Édesvíz Kiadó, 2002)

Roy Pendleton illusztrációja részlet Tom Rose Freeing the Whales c. könyvének borítójáról