CetHír-adó

Ha szeretnél értesítést kapni a delfinek és a bálnák inspiráló üzeneteiről és a róluk megjelenő legfrissebb írásokról, itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre.
Név:
E-mail:

Könyvajánló

A Béke őrzői

Otthon-Templom Esszenciák
Otthon-Templom Esszenciák
Húsz esszencia a Krisztus-tudatosság húsz sugarának frekvenciájával. Békét sugároznak a környezetük légterébe, és segítenek megszabadulni az emelkedettség útjában álló frusztráló érzelmektől.

Itt a Cet Nemzet beszél

Kathryn Jensen rovata
Kathryn Jensen
A bálnák és a delfinek Téged is hívnak, hogy vegyél részt önmagad és a Föld meggyógyításában. Szívhez szóló üzeneteikben arra tanítanak, hogy hogyan aktiváljuk magunkban a gyógyító frekvenciákat, és miként működhetünk együtt velük a bolygószintű tudatosság felemelésében.

Partner oldalak

Blue Dolphin Központ
www.bluedolphin.hu

Kvantumlovaglás
www.kvantumlovaglas.hu

Magyar Kryon Honlap
www.kryon.hu

A tengeri élővilág fotói
www.SeaPics.com

Adrian P. Kezele és az Álmok Ideje

2010.06.30.
Adrian P. KezeleA delfin álma című könyv hamar az Adriára indított, hogy találkozzak a delfinekkel. A várakozásnál aztán csak a csalódás volt nagyobb, amikor a Losinj-szigeti hajókázás találka nélkül ért véget. De a hiányérzet új irányt szabott a keresésnek, immár Adrian P. Kezele iránytűjével. A horvát szerző szerint a delfinek külső kutatása is fontos, de a fajok közötti belső, személyes kapcsolatteremtés fogja megmenteni az emberiséget.

 „Mert kell egy hely, hol minden szellem látható,
mert kell egy hely, hol minden szólam hallható.”
                                      (Sztevanovity Dusán)

A vágy, hogy bepillanthassunk – vagy belefülelhessünk – a lét érzékentúli tartományaiba, egyidős lehet az emberiséggel. Ősidők óta fürkéssszük a titkokat, remélve, hogy van az a hely, ahol a miértjeinkre választ, a céljainkhoz útmutatást, a kapcsolódáshoz hozzáférést kaphatunk. Az örömhírt, hogy van ez a hely, sokan, sokféleképpen elhozták már, hitrendszerek sokaságát hagyva maguk után a mitológia, a vallás vagy az ezotéria területén. Tudták mindannyian, hogy az ember lelkében előbb-utóbb felébred a sóvárgás a hiány betöltésére, és akkor kell egy hely…

Adrian P. Kezele is elhozott egy hírt  A delfin álma című könyvében. Az ő helye az Álmok Ideje, ahová főhősének hosszas, kitartó próbálkozás után delfinbarátja segítségével végül sikerül átjutnia. Elbeszélésében e varázslatos világ jelentősége kettős: megélésével egyrészt helyes irányba fordítható a mai ember önpusztító életvitele, másrészt közege lehet a más fajokkal, így a delfinekkel való kommunikációnak.


A delfin álma
A delfin álma (az eredeti horvát kiadásban)

A delfinek üzenete

A főszereplő, Josip Gora (aki a szerző bevallása szerint saját énjének egy másik dimenziós aspektusa) különös módon barátságba szövődik egy delfinlénnyel. Chyarr, a delfin fontos küldetéssel bízza meg: juttassa el az emberekhez a delfinek üzenetét, a bolygón való békés együttélés eszméjét. Az ember ugyanis letért az élet természetes ösvényéről, és uralma alá hajtotta a Földet. Felrúgta az ősi múlt minden fajra érvényes viselkedési normáit, s ezzel saját fejlődésén túl a bolygó egészét is veszélybe sodorta. Eredményül naponta százszám tűnnek el növény- és állatfajok a Föld színéről.

Chyarr azt mondja, a legkíváncsibb lények mi, emberek vagyunk, és rendjénvaló törekvésünk, hogy a tudást összegyűjtsük. De a tudásszomjhoz megértést és bölcsességet kell társítanunk, különben elpusztítjuk magunkat. Míg mi darabjaira szedve próbáljuk megérteni a világot, a delfinek a teljesség teremtményei, akik itt maradtak a kék bolygón, hogy tanítóink és hírnökeink legyenek. Az együttérzés megtestesítőiként örömet próbálnak csempészni a túlkomoly emberi világunkba. Kitárják a szívünket, és jelenlétükkel gyógyító erőket mozgósítanak bennünk.

Személyes kapcsolat fajok között

A delfinekről szerzett ismereteket elmélyítendő Adrian P. Kezele felhívja a figyelmet a tudományos kutatás fontosságára, s hogy annak eredményeit mind szélesebb körben közzétegyük. A leglényegesebbnek azonban mégis a fajok közötti személyes kapcsolatteremtést tartja: „A valóság túlmutat a logikán és az értelmen; a valóság a költészet, a művészetek és a spiritualitás világában rejtőzik. Pontosan ez a spirituális valóság ennek a könyvnek a legfontosabb üzenete, mert így érthetjük meg a legkönnyebben az egyes fajok közt fennálló kapcsolatrendszereket. Mivel eltérő módon gondolkodunk és kommunikálunk, nem feltétlenül az intellektus a legalkalmasabb eszköz arra, hogy kap­csolatot teremtsünk a bolygónkon élő többi értelmes fajjal. A belső tapasztalások spirituális dimenziójá­ban azonban lehetőségünk nyílik erre.”

A regény tanúsága szerint az álmaiban megjelenő delfint a horvát író is előbb a fizikai világban kereste. De utazása a Losinj-szigetre – amelynek környékén a palackorrú delfinek egy kicsiny, védett populációja él – meggyőzte őt arról, hogy a találkozás egy másik helyen, a lélek óceánjában fog megtörténni. Az Álmok Idejében.


Adrian P. Kezele
Adrian P. Kezele (fotó: Facebook)

De mi is pontosan az Álmok Ideje? Egy megváltozott tudatállapot, egy másik valóság, egy magasabb dimenzió? Chyarr definíciójában mindez együtt, és még sok minden más: az átjáró, amely minden helyet és időt összeköt. Magába foglalja a múltat, a jelent és a jövő lehetőségeit. Egy téren és időn kívüli tapasztalás, amelynek révén minden tudatos életforma kapcsolódik egymással. S bár az emberek megfeledkeztek e birodalom létezéséről – pontosan ez minden baj forrása –, mégis ez az az alap, amire egy új valóságot építhetünk. Innen ered az út, amelyen haladva visszatalálhatunk önmagunkhoz.

Út az Álmok Idejébe

És hogy hogyan lehet ide eljutni? A válasz egyik része a könyv lapjain megtalálható. A szerző megosztja olvasóival erőt próbáló kísérleteinek történetét, hogyan haladt lépésről lépésre az úton, mígnem éber tudatosságban is bebocsáttatást nyert az Álmok Idejébe. Azt írja, az élmény olyan, mint egy csodálatos 3D-s mozi a hétköznapi környezet vetítővásznán. Világok kereszteződésében suhan, egy lábbal az emberek, egy úszóval a delfinek világában.

A válasz másik részét, a delfinlégzés technikát Adrian workshopokon tanítja, ahogy azt tette 2004 szeptemberében Budapesten is, a Test, Lélek és Szellem kiállításon. A workshop a rendezvény 2005. évi programjába is bekerült, így remélhetjük, hogy az Álmok Idejének hullámait már jónéhány honfitársunk is sebesen hasítja.

Chyarr mester végső célja, hogy megmutassa nekünk is a delfinek látásmódját, amellyel egyedül is felfedezhetjük a létezés misztériumát. Zárásként – vagy épp elöljáróban – álljanak itt az ő szavai: „Mielőtt azonban feltárulnának előttetek ezek a világok, meg kell tanulnotok, hogyan fedezzétek fel a saját szíveteket. Ha itt, a Föld anyagi világában megtanuljátok, miként éljetek összhangban a Természet törvényeivel, az Álmok Ideje a képzelőerőtöket messze meghaladó világokat tár majd elétek.”

Így legyen.


Bognár Péter


Forrás: Adrian P. Kezele: A delfin álma (Édesvíz Kiadó, 2004)

Adrian P. Kezele: A delfin álma
Beleolvasáshoz klikk ide.